Huisdieren

Onze 4 Pluizige Frummels, 

De verhalen achter onze 4 trotse viervoeters. We zijn werkelijk helemaal gek van ze en zouden niet meer zonder ze kunnen. 

Katten 12

We begonnen met 2 poezen, hier zijn door de jaren heen 2 katers bijgekomen. Het liefst willen we er nog een viervoeter erbij, maar we wachten even tot we ooit een keer verhuist zijn en we meer ruimte hebben voor ze. Vanwege de verkoop van ons huisje hebben we momenteel even geen kattenren meer voor ze en wachten we met de aanschaf van een nieuwe mega grote droom krabpaal. Laten we hopen dat de huizenmarkt ooit weer beetje aantrekt.

Katten 11

Laten we beginnen met onze eerste twee lieverds, de zusjes Ukki en Timo 
Toen wij nog maar kort in ons huisje woonden hadden we al besloten katten te nemen. We zijn toen wat gaan rondkijken op het internet. Bij Dierenasiel-Vlaardingen hadden ze twee lieve poesjes van een 12 weekjes oud.  Dit leek ons wel leuk dus zijn we ze gaan opzoeken in het Dierenasiel. 
In het asiel aangekomen begrepen we dat Timo en Ukki (toen nog bekend als Yes en No) cadeau gedaan waren aan een persoon. Deze persoon kon de twee jonge katjes niet aan (druk/eigenwijs/slopen van meubels enz) en besloot toen om ze naar het asiel te brengen. Zo zie je maar dat je dieren nooit en te nimmer als cadeautje moet geven. Maar een gelukje voor deze twee kittens dat wij ze erg leuk vonden en in huis wilden nemen. Tevens hadden we een kleine donatie aan het Dierenasiel gedaan dit vonden we wel op zijn plaats.
Nog een klein leuk verhaaltje van op de terugweg naar huis toe. Het was een erg warme dag toen wij ze ophaalden bij het dierenasiel. Ze pasten makkelijk met z’n tweetjes in een hokje en we besloten ze voor de ventilatie te zetten in de auto omdat ze het zo warm hadden en beetje versuft waren. Heel dom natuurlijk van ons! Uiteraard waren deze twee poesjes de paar dagen erna snip verkouden. Gelukkig was dit na een paar dagen weer over.  Dat doen we ook nooit meer 😉
Katten 1

In de zomer van 2010 hadden we een kattenren in de tuin gemaakt. Op deze manier konden onze katten toch naar buiten zonder ze kwijt te raken of dat ze onder een auto komen. En het is nog gezellig ook als we zelf ook in de tuin zitten. Timo en Ukki hadden het er prima naar hun zin in. Zo konden ze vogels kijken spinnetjes vangen en lekker in het zonnetje liggen. Inmiddels nu in 2013 hebben we de kattenren dus niet meer vanwege de verkoop van ons huisje. Inmiddels zijn ze ook al een aardig stukje gegroeid. ze zijn nu ongeveer 4,5 jaar oud. Mooie volwassen katten, nog steeds speels, maar komen ook al graag bij je liggen. Soms zitten ze nog zovol met energie dat ze “de kolder in de kop” krijgen en dan door het huis heen springen rennen dat je af en toe geen idee hebt van wat ze nou eigenlijk aan het doen zijn en je je afvraagt of dat ze dat zelf wel weten 😉 Leuke eigenschappen zijn vooral dat Timo net een hond is. Timo kan makkelijk met ons mee eten en lust werkelijk van alles. Pizza, macaroni, spagetti, gehakt, kip, vis, pudding, vla, kaas, kalkoen je kan het zo gek niet opnoemen of ze lust het wel. Ukki lust ook wel wat maar niet zoveel Ukki is meer van het spelen en overal overheen/onderdoor/tussendoor wurmen, net zo’n harige slang of een zeepje dat steeds uit je handen floept.

Katten 2

In de Winter zijn deze twee ook zeker van de partij. Laat het nou zo zijn dat de twee zusjes helemaal gek zijn op sneeuw. Ze mogen van ons niet los buiten lopen vanwege de drukke straat dus nemen we ze af en toe aan een riempje mee naar buiten. Helemaal geweldig natuurlijk in die sneeuw. Ukki rolde in de sneeuw als een hondje echt heel leuk. En Timo ging al bibberend van de kou flink op onderzoek uit. Als het weer sneeuwt doen we dit zo weer echt heel leuk.

Katten 3

De komst van een kater in ons huisje in 2011 was wel even wennen. We hebben hem spike genoemd. Spike komt uit een nestje bij een goede vriendin van ons. Hij is als enige uit het nestje langer bij de moeder gebleven, omdat hij na wild spelen met andere katten een krasje in zijn oogje had gekregen en hiervoor aan een antibiotica kuur moest. maar eind mei begin juni mocht hij dan eindelijk bij ons in huis komen. Het duurde ongeveer drie weken voor onze katten aan spike gewend waren. Spike vond alles eigenlijk wel best.

Katten 6

Hij is heel makkelijk in omgang en eigenlijk zelfs een beetje een doetje af en toe. Nu gaat het echt heel goed hij is nu uiteraard volledig geaccepteerd en vaak flink aan het dollen. We zijn erachter dat hij energie voor 10 heeft. Hij kan rennen door het huis heen als een dolle!! op en af de trap en dat gaat maar door!! soms beneden aan de trap in het halletje even flink mauwen, even laten weten dat hij er is en dat hij wil spelen.

Katten 4

Ook laat spike het weten als hij iets wil, dan heeft hij ook zo’n aparte mauw. Hij gaat dan bijvoorbeeld bij de kraan staan en mauwt een keer, heel duidelijk hij wil natuurlijk dat wij hem aanzetten zodat hij met water kan spelen of dat hij water kan drinken. Ook is Spike de luiheid zelf! wassen? hij doet dat wel, maar als hij Ukki of Timo bezig ziet gaat hij daarnaartoe gooit zijn kop onder die van hun en laat zich schoon likken. Hij heeft het slim bekeken af en toe.Spike is een echte dondersteen hij is nu een volwassen kater van ongeveer 3 jaar oud. Elke dag nog is hij zijn omgeving flink aan het ontdekken en uitproberen. Alles in zijn omgeving gebruikt hij als speelmateriaal.  Spike is een echte supermarkt kat alles wat qua voer net even ander is lust hij niet, hoeft hij niet of moet hij honderd keer langs lopen of aan ruiken voor hij het eet. In die tussentijd hebben de anderen het al voor hem weggekaapt. Spike laat echt zien dat hij een eigen karakter heeft en soms zie je ook erg goed dat het een Kater is, staart recht de lucht in, flink mauwen en hij heeft en hele mooie brede kop.

 Katten 5

Het huis stond even op zijn kop toen we in 2012 nog een 2e kater in huis namen. Anampi’s Guus

Mark wilde erg graag een Noorse Boskat erbij… dus zodoende zijn wij op zoek gegaan op het internet naar een betrouwbare cattery die ook nog eens een nestje verwachte. Zo kwamen wij uit bij Cattery Anampi (http://cattery-anampi.webs.com/) Hier verwachtte ze toen een G-Nestje. En we hadden mazzel we hadden eerste keus. Mark zijn wens dus Mark mocht kiezen en zo kwamen we bij Guus. Toen de grootste en de meest pluizige uit het Nestje. Guus is nu bijna 2 jaar bij ons. En inmiddels best al Mooie Noorse Boskat 4,7 kg nu. Rond zijn 4e á 5e jaar zal Guus pas uitgegroeid zijn. Dit is normaal bij Noren. Onderstaand de ouders en opa en broertjes/zusjes van Guus

Katten 8

Nestje G geboren 4 maart 2012, 3 katers en 2 poesjes, (Kapamba’s home) Jolie en (Anampi’s) Atos

Jolie Atos en Qismo

Hieronder de Broertjes en Zusjes van Guus

broertjes zusjes

En onze eigen Guus hieronder nog toen hij een “kleine” Kitten was.

Kitten Guus

Hij is al flink aan het groeien. Toen hij 3 maanden oud was hebben we hem opgehaald bij Cattery Anampi in Enschede.

Uiteraard zijn wij eerst van te voren nog op gesprek geweest ter kennismaking voor hun en voor ons en tegelijkertijd op kraamvisite bij Guus. Dit was een heel fijn gesprek. Tegelijkertijd konden we Guus en de rest van het G-Nestje zien ook hebben we moeder Jolie en vader Atos gezien en zijn Opa Qismo. Zij zijn erg mooie Noren, Qismo is erg groot en heeft wit oranje (rood) gekleurde haren, Zo heeft ook Guus deze kleur ook door zijn vachtje heen zitten wat terug te zien is op foto’s. Het lijkt wel op hoe ouder hij wordt hoe meer deze kleur door zijn vacht zichtbaar wordt.

Katten 7

Guus is een Kater met veel karakter! Hij laat duidelijk weten dat hij er is en dat hij overal maling aan heeft. Als de anderen aan het eten zijn komt hij er gerust tussendoor. Hij speelt heel graag soms zelfs iets wat te hard voor de anderen. Spike is zijn echte speelmaatje, maar ook voor spike is Guus soms een beetje te sterk. Timo is de echte baas in huis. Guus is het hier vaak niet mee eens, maar wordt vaak door Timo toch even op zijn plek gezet. Ukki en Guus hebben soms een haat liefde relatie. Heel apart om te zien. Zo kunnen ze heel lief tegen elkaar aanliggen op bed en ook gezellig naast elkaar vogeltjes kijken bij het keukenraam. Het andere moment vliegen er wel eens haren in de rondte en maakt Ukki wel eens geluiden dat je denkt wat is hier nou weer aan de hand. Inmiddels weten we dat er onderling bij katten vaak gevochten wordt voor een plekje binnen een groep, dat is hier in huis dus ook niet anders.

Katten 9

Guus heeft ook nog een andere grappige dingen, zo komt hij op bed gezellig op je buik liggen en dan wil hij geaaid worden, en weet hij goed gebruik te maken van onze ruggen om van de kastjes af te springen of erop te springen. En is het soms een beetje en pestkop door voor de kattenbak te blijven zitten tot een ander van de kattenbak afkomt.

Water vind Guus niet zo leuk, echt onvoorstelbaar voor een Noor. Zelfs sneeuw is nog moeilijk te begrijpen.

Inmiddels gaat Guus steeds beter in zijn vachtje zitten, haren worden langer en sommige plekken ontstaan zelfs soort van kleine krulletjes. Hij heeft mooie manen en het volwassen mannetje komt steeds meer naar voren. Zijn plumeau staart is best wel groot. We maken wel eens een geintje dat hij best eens een paar keer onder het bed door mag kruipen 😉

 Katten 10