Ons Huwelijk

Ons huwelijk was echt geweldig! We hebben ons geen mooiere dag kunnen wensen!

trouwen 1

Er is bijna een jaar aan vooraf gegaan. We zijn er inmiddels achter dat trouwen erg leuk is, maar dat er ook heel erg veel tijd in de voorbereidingen gaat zitten. Uiteraard kun je het zo bond maken als je zelf wilt.

 Wij waren op zoek naar 1 locatie waar we de hele dag konden inplannen. Deze locatie moest een tikje luxe en vooral veel sfeer en warmte uitstralen. Bij de gemeente krijg je zo’n Trouwboekje waarin je alles kunt vinden voor je huwelijk. Hierin zagen wij Hoeve de Viersprong te ‘s Gravenzande staan. Het bleek dat je hier ook kon trouwen op locatie. Dit leek ons uiteraard leuker dan het gemeentehuis.

We zijn er een kijkje gaan nemen en waren meteen erg enthousiast en hebben gelijk een afspraak gemaakt. Natuurlijk hebben we er ook gegeten om te kijken of het echt is wat we zochten. Toen we te horen kregen wat we ook konden trouwen in de Tuin van Hoeve de Viersprong werden we nog enthousiaster! Zodoende werden alle voorbereidingen voor deze locatie in touw gezet. We hebben besloten op deze locatie alles te doen van etentje tot trouwen tot feesten. Het is echt een toplocatie om dit te kunnen doen. Geen gedoe met heen en weer rijden, mensen die komen en gaan enz.

trouwen 3

Nu alle voorbereidingen van start waren gegaan, wilden wij ook nog erg graag bruidsmeisjes. Hiervoor hadden we besloten van beide families het jongste meisje uit te kiezen. Voor de jurkjes van de bruidsmeisjes zijn we naar Spijkenisse toe geweest naar de winkel HumpieDump. Hier hadden ze een behoorlijke keuze aan jurkjes schoentjes accessoires voor bruidsmeisjes, het was zeker de moeite waard!

In de tussentijd waren wij ook bezig met onze eigen jurk en pak uit te zoeken. Ikzelf ben bij Sonja Bruidsmode geweest in Rotterdam en ging in eerste instantie voor een vrij gewone jurk zonder franjes en zonder sleep. Natuurlijk waren moeders en schoonmoeder  gezellig mee! Uit eindelijk heb ik maar liefst een stuk of 10 verschillende jurken gepast. De jurk dit het uiteindelijk geworden is had uiteraard wel een sleep en geen losse franjes maar wel bepaalde lijnen in de stof die de jurk erg mooi deed staan.

trouwen 4

Mark is bij de Bijenkorf in Rotterdam geweest voor zijn pak. Het zal wel man-eigen zijn maar hij was in één keer geslaagd in deze winkel.   Hij was hiervoor nog in een andere winkel in Den haag geweest, maar daar hadden ze niet wat hij zocht.

 

De Grote Dag….De Bruiloft….Zenuwachtig…..

 

Deze dag was gelukkig een mooie dag het weer was goed het zonnetje scheen. Het weekend voor onze trouwdag hebben we niet bij elkaar geslapen, maar elk in het ouderlijk huis. Dit maakte het al veel spannender. Zodra je dit gaat doen weet je dat het echt gaan beginnen.

Op de dag van ons trouwen waren we erg zenuwachtig. De dag begon bij Mark. Hij werd opgehaald door de trouw auto (in Monster) waarop zijn ouders opa en oma’s hem uit konden zwaaien. Hierna zou iedereen zich verzamelen bij het ouderlijk huis van Saskia (Honselersdijk) om Mark hier weer te kunnen verwelkomen. Saskia stond zenuwachtig op de slaapkamer van haar ouders samen met de bruidsmeisjes te wachten tot mark haar kwam halen. De bruidsmeisjes liepen naar beneden en mark kwam naar boven en toen vielen de zenuwen langzaam weg en waren we blij elkaar weer te zien!

trouwen 5

Na het ophalen ging iedereen met de auto naar Hoeve de Viersprong. Daar moesten zij nog even op ons wachten, omdat wij eerst nog doorreden naar onze trouwfoto locatie namelijk de Japanse Watergarden in Naaldwijk tegenwoordig beter bekend als de Watertuin. Eenmaal klaar met onze foto sessie reden we door naar de Viersprong waar we nog even verder gingen met foto’s maken. Maar nu waren het foto’s met broertjes, zusjes, ouders, opa, oma’s, familie. Na alle foto’s zijn we aan tafel gegaan en hebben we genoten met elkaar van een heerlijk viergangenmenu en nog wat nagetafeld met koffie of thee. Hierna volgde ons huwelijk. De rest van de familie en vrienden kwamen binnengestroomd en namen plaats op stoelen in de tuin van de Viersprong waar het huwelijk ging plaatsvinden. Onze ceremoniemeester kreeg de taak op zich om ervoor te zorgen dat alles zo soepel mogelijk zou verlopen.

De Ceremoniemeester startte de muziek en Saskia liep rustig naar voren samen met haar vader die haar ging weggeven aan Mark die al stond te wachten vooraan bij het tafeltje. Er werd een stukje verteld over hoe wij elkaar leerden kennen door de Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand en het officiële stuk waarop wij uiteindelijk elkaar het Ja-woord konden geven en elkaar een ring om konden gaan doen.

trouwen 2

Vanaf hier geen zenuwen meer en alleen maar genieten! Er volgden felicitaties en mochten we witte duiven vrijlaten (staan symbool voor vrede en geluk), mark mocht een champagne fles openen met een zwaard en we sneden we met z’n tweetjes de bruidstaart aan. Hierna stroomden ook de laatste gasten nog binnen om het echte feest te kunnen beginnen! En gefeest hebben we zeker! Het was gezellig. De gasten konden binnen zitten, buiten zitten, dansen op de dansvloer, aan de bar zitten. Er was een presentatie te zien van mark en mij met foto’s van vroeger en nu (door onze ouders in elkaar gezet)

trouwen 7

Aan het einde van het feest of eigenlijk bijna het einde gingen mark en ik iets ieder weg. We werden in een auto gezet ( de Ceremonie meester speelde voor taxi chauffeur) en werden we naar een hotel gereden in Rotterdam (Hotel New York) Waar we nog 3 dagen hebben doorgebracht.

Dit was een super leuke verrassing van mijn lieve man! Echt Top!

Hier had Mark 3 overnachtingen geboekt voor ons huwelijks-reisje. Het is een sfeervol hotel oud maar wel gezellig. We hadden geweldig uitzicht vanuit onze kamer over de Nieuwe waterweg. vooral ‘s avonds was dit uitzicht echt super!

Toen we waren aangekomen en onze kamer binnen kwamen lagen er een heleboel snoepjes over het bed verspreid echt geweldig en uiteraard toen we het bed ingingen lagen er (heel gebruikelijk bij een pas getrouwd stel) rijstkorrels in ons bed. Uiteraard vervelend als je wilt gaan slapen haha. Nog voordat we ons bed in gingen hebben we nog wat foto’s gemaakt van elkaar en van ons twee als echtpaar.

De volgende ochtend kregen we werkelijk waar een uitgebreid ontbijt waar je gerust nog met 6 of 8 man van had kunnen eten, maar het was echt heerlijk! En natuurlijk met champagne niet te vergeten! Die dag hebben we besloten naar de Euromast te gaan met de watertaxi. Die dingen gaan echt hard! Dit waren beide leuke ervaringen. Vanuit de Euromast konden we naar de overkant van het water kijken naar het hotel waar wij verbleven. Beneden was het behoorlijk warm maar bovenin de Euromast waaide het behoorlijk en was het ook nog eens behoorlijk frisjes, stonden we daar met onze korte mouwtjes.

 Toen wij terugkwamen in de hotelkamer lagen tot onze verbazing al die snoepjes weer op bed maar deze keer een vorm van 2 hartjes. Echt heel erg leuk gedaan! In de avond zijn we weer met de watertaxi vanaf ons hotel naar de overkant gegaan en zijn we een restaurant gaan opzoeken. Het begon helaas al aardig te regenen. We hadden net op tijd een restaurant gevonden genaamd Hoofdstuk II. Dit was een best sfeervol restaurant waar we heerlijk buiten onder een afdakje hebben gegeten terwijl het stortregende romantisch toch? Als laatste hebben we nog 1 heerlijke overnachting gehad met de volgende ochtend weer een heerlijk ontbijtje.

Het waren lange en vele voorbereidingen, maar het is zijn geweldige dagen om aan terug te denken! Vele positieve reacties gehad! Het weer was geweldig! Wij kunnen niks anders zeggen dan dat we deze mooie dag met veel plezier hebben beleefd en hopen dat iedereen die bij deze mooie dag aanwezig is geweest hier ook zo over denkt! Samen met onze familie, vrienden, kennissen, collega’s hing er een hele gezellige en warme sfeer die nooit meer vergeten zal worden!

 trouwen 6