Valmeinier 1800-1950

Valmeinier 1800-1950 was voor ons de eerste wintersport vakantie. We hadden het er al lang over gehad om een keer te gaan, maar dit nooit doorgezet. Bij deze kwam het er dan eindelijk van! Wegens omstandigheden konden wij alleen nog in de laatste week van het wintersport seizoen van 12 april tot en met 19 april. Voor deze mogelijkheid hadden we maar een beperkte keuze aan wintersport plaatsen met sneeuwzekerheid, die tevens ook aan te rijden is. Zo kwamen we uit bij Valmeinier in Frankrijk een hooggelegen wintersportgebied 1500-2600 meter in de Franse Alpen. Dit gebied bood een sneeuwzekerheid tot ver in het seizoen. Voor ons dus ideaal.
Het is zo’n 12 uur rijden met de auto, waarbij je ongeveer €160 aan tolgelden kwijt bent heen+terug. Dit is dus best goed te doen.
Eenmaal bij Valmeinier aangekomen tref je een aantal kleine wintersport dorpjes aan van 1500-1950 meter hoogte. Welke goed bereikbaar zijn met de auto en ook pendelbussen die op vaste tijden heen en weer rijden tussen de dorpjes. Valmeinier straalt veel gezelligheid uit en is in de avond zeer sfeervol. Afhankelijk van waar je appartement zich bevind kun je in deze tijd heerlijk lang buiten zitten en genieten van het zonnetje.
Bijna alle pistes waren nog open behalve de lagergelegen pistes naar het dal op 1 zeer lange piste na. De langste piste is een piste van 7 km lang. Ook is er veel uitdaging voor elk niveau boarder of skiër. Ook zijn er een 3 tal fun parken voor diverse niveau’s is er iets te doen. Totaal is er zo’n 190km piste en zijn er 42 liften. Op het moment dat wij er waren wad uiteraard niet alles open, wat best logisch is aan het einde van het seizoen. We hebben gemerkt dat huisdieren hier ook zeer welkom zijn en dat er naast de wintersport ook voldoende wandel/terrasjes mogelijkheden zijn. Voor ieder wat wils dus.

Wij zijn op diverse pistes geweest en hebben ook veel afdalingen gedaan van groen (makkelijk) tot blauw rood en zelfs zwart voor de doorgewinterde wintersporter of iemand die voor uitdagingen gaat. De liften zijn overal heel fijn er word rekening gehouden met kinderen en met mensen met blessures enz. Hierbij wordt de lift trager gezet bij het uitstappen. Het piste personeel is overal zeer vriendelijk en behulpzaam en spreken gelukkig een aardig woordje engels.

Vanuit ons appartement welke op de hoogte van Valmeinier 1950 lag konden wij direct de piste op en hadden hiervoor geen pendelbus nodig. We hoefden maar een klein stukje naar beneden de boarden en waren dan bij 2 liften welke je naar diverse pistes konden brengen. Het zicht vanuit de lift en op de berg is zeer mooi, wit en rustgevend. Aan het einde van het seizoen zijn ook de pistes wat minder druk bezocht dus kun je je redelijk vrij over de pistes voortbewegen. Elke avond worden de pistes keurig netjes bijgehouden, geprepareerd. In de ochtend kunnen de pistes wat ijzig zijn, wat richting de middaguren vaak wel weer goedkomt.

Wij hebben het hier in ieder geval erg naar ons zin gehad, en denken eraan om nog een keertje terug te komen tijdens hoogseizoen. Dan schijn je op woensdagen in de avond ook nog te kunnen boarden op een verlichte piste. Wat ons erg leuk lijkt plus dat afdalingen naar het dal en door een bos dan ook gewoon open zijn.

Al met al Valmeinier, Frankrijk topbestemming voor de wintersport!! En aan te rijden !!

20140417-192708.jpg

20140417-192735.jpg

20140417-192724.jpg

20140417-192749.jpg

20140417-192814.jpg