Brussel

Stedentrip naar Brussel – België

Dit was eigenlijk meer effe lekker een dagje er tussenuit naar Brussel toe. Gewoon eens even kijken wat deze stad ons te brengen had.

We begonnen bij het Atomium wat redelijk aan de rand of eigenlijk buitenrand van de stad gelegen is. Hij is erg colossaal maar heel erg gaaf om er een keer doorheen te lopen of eerder gezegt klimmen. Via trappen wordt je rondgeleid door het Atomium heen in elke bol is een thema.

Nou even stukje gepikt van Wikipedia daar staat een perfecte uitleg op over het Atomium

“Het Atomium is gebouwd in het kader van de Brusselse Wereldtentoonstelling in 1958, de zogenaamde Expo 58. Het stelt één elementaire cel zuiver ijzer voor dat sterk in ontwikkeling was en een belangrijke rol speelde in de optimistische kijk op ontwikkeling in de jaren vijftig. Het heeft de kubisch ruimtelijk gecentreerde structuur, zoals zuiver ijzer bij kamertemperatuur en onder atmosferische druk. Vreemd genoeg werd bij de bouw besloten dat de bollen niet van staal, maar van aluminium moesten worden gemaakt. Dit materiaal was indertijd een materiaal in opkomst. Het is niet precies bekend waarom dit besluit werd genomen, maar waarschijnlijk was de reden dat aluminium op dat ogenblik aanmerkelijk beter bestand was tegen corrosie dan staal. Het gebouw zou volgens het oorspronkelijke plan niet langer dan zes maanden blijven staan. Aan het eind van de wereldtentoonstelling werd echter besloten om het gebouw, dat inmiddels erg populair en bekend was geworden, toch maar te laten staan”

Na het Atomium zijn we lekker de stad ingegaan. Het was een dag waarvan ze zeiden dat het weer niet echt lekker zou worden en vervolgens liepen we in te warme kleren door de straten van Brussel want het was wel degelijk erg warm buiten, midden in de stad waar toch al niet zoveel wind staat. Een van de eerste dingen die erg overheerste in de straten wat de zoete lucht van chocolade. Op elk hoekje van de straat en aan de pleinen werdt overal chocolade verkocht “warme gesmolten chocolade op een wafel” ook waren er natuurlijk nog andere zoetige smaakkeuzes. Maar de lucht overheerste wel Degelijk. Ook de souvenirs winkeltjes daar struikelde je erg vaak over, veelal gevult met beeldjes van manneke pis en van het Atomium. Aan de pleinen waren ook veel cafés/ restaurantjes met grote terrassen.

 

Brussel 1

We zijn bij de Grote Markt geweest dit is dus het plein met vele imposante gebouwen, maar ook veel terassen aan het plein en dus erg veel gezelligheid! We hebben de Koninklijke Muntschouwburg mogen bewonderen erg mooi gebouw om te zien.

Natuurlijk konden we het standbeeld van manneke pis niet missen, hier was het wel erg druk zelfs een foto maken was hier al best lastig door de drukte.  De Triomfboog in het Jubelpark was ook heel erg mooi en Groots om te zien!! Bijzonder hoe gebouwen soms op jou als persoon kunnen overkomen. Langsgereden bij de Lieve Vrouw van Laken Kerk onder deze kek bevind zich de Koninklijke Crypte.  We hebben nog gereden over het Congresplein hier stond een monumet van het Graf van de onbekende soldaat.

We hebben zoveel gezien, Brussel heeft best wel veel historische gebouwen met veel geschiedenis. Zo hebben we ook het Broodhuis gezien aan de grote markt en Het Huis van de Hertogen van Brabant.

Heel Typisch was toen we bij de Grote Markt waren was en een poortje met daaronder een beeld. Grote Markt, hoek van Karel Bulsstraat onder het poortje – Everard ’t serclaes  nu blijkt dat als je dit beeld aanraakt dat het dus gelukt brengt sterker zelfs ongehuwde meisjes zouden zelfs binnen een jaar een man vinden. Het volk is er daar heilig van overtuigd.

Wij wisten dit in eerste instantie niet dus wij zagen hordes mensen daarvoorbij lopen en dat beeld aaien/aanraken enz. Veel toeristen met oortjes in die waarschijnlijk in hun taal even de geschiedenis te horen kregen en vervolgens het beeld aanraakten. Was best heel apart om te zien. Hebben wij dit ook gedaan? Nee, omdat wij hier later thuis pas over gelezen hebben. Dus we hebben ons geluk niet kunnen testen.

 

Brussel 2

 

Brussel was erg leuk het is best een leuke stad om in de toekomst gewoon nog eens te komen buurten. Wel is die zoete chocolade geur echt wel even wennen in plaats van die vette hap en patat geuren die wij in de straten gewend zijn bij grote steden. Uiteraard hebben we zelf ook een Wafel met Chocolade gegeten al bij het Atomium dit konden we natuurlijk niet laten.