Gezinsuitbreiding

Hummel & Frummel

Onze Tweeling op komst rond Februari/Maart 2015

Tijdens de vakantie op Gran Canaria met m’n ouders en jongste zusje en haar vriend kwamen we erachter dat een menstruatie er niet echt inzat en ik overtijd begon te raken. Dag 3 van de vakantie besloten we te testen… helaas eerste test niet goed gedaan dus dan maar de volgende dag testen, en ja hoor om 7 uur in de ochtend stond ik dus op het bed te springen van m’n man Mark!!! Mark, Mark!!! we zijn zwanger!!! de test is positief!!!. wel in totaal 6 testen gedaan haha. Superblij natuurlijk, maar wat nu? want we waren op vakantie… Vermoeidheid en misselijkheid en vreselijke snoepbuien speelden al snel op. Ook de alcohol laten staan zoals een cocktailtje en  een lekker drankje bij de coffie was best heel moeilijk. De meest bizarre smoezen bedacht.

Los hiervan was het zeeeeeeer moeilijk om onze blijdschap voor onszelf te houden dus hadden we een leuk zangdeuntje voor onszelf bedacht dat hielp wel.

Met 7 weken zwangerschap hadden we onze eerste echo. En dit was toch even schrikken. We zijn niet zwanger van 1, maar een 2 ling!!! We wisten door de hormoon behandelingen dat deze kans zeer zeker aanwezig was, maar dan nog als je de echo ziet valt je mond open van verbazing. Bij Mark gebeurde dit dus letterlijk. Toch heb je een enorm moment van blijdschap… WE ZIJN ZWANGER… en een paniek momentje … het zijn er toch 2 hoe pak je zoiets aan?

We besloten het om in de week van de echo dat weekend nog aan onze ouders en broertje/zusjes+aanhang te vertellen. Hiervoor hadden we het één en ander voorbereid en wilden we toch ook een klein geintje uithalen, hoewel dit niet helemaal verliep zoals we gehoopt hadden.

Ieder kreeg een envelopje met daarin een kaartje waarop stond Opa, oma, tante enz… en een foto van de echo van 1 van de twee en nog niet van allebei. Tegelijk mochten ze de envelopjes openmaken en direct uiteraard blijdschap en emoties en vermoedens bij sommige die uitkwamen. Dat was echt een heel mooi moment. Nu kwam de “gefaalde grap” we hadden een taart laten maken met een foto van de echo van de tweeling erop met de tekst erbij van niet 1 maar 2!!!. Mark vroeg of er iemand een stukje taart wilde en niemand reageerde…. dat was dus de tegenvaller… hij heeft de taart toen gewoon op tafel gezet en toen waren er een paar oplettenden en viel het kwartje bij iedereen toch een mooi moment en ook voor de familie toch even schrikken.

En zo begon onze berichtgeving over onze tweelingen zwangerschap naar de buitenwereld op 27 augustus

– 1 September –

Vandaag inmiddels 12 weekjes zwanger, ben veel moe en beetje energieloos maar verder gaat het erg goed, deze week is weer spannend voor ons, want we krijgen de nekplooimeting bij onze twee kleintjes en je hoopt natuurlijk altijd dat alles goed gezond en wel is. Nekplooi meting doen ze i.v.m. Down Syndroom, zo laten ze weten of je hier meer of minder kans op hebt.

Nu heerlijk eff 1,5 week vrij beetje rommelen in huis en lezen van zeer nuttig boek ‘ Zwanger van een tweeling ‘

IMG_1389.JPG

– 15 September –

Thuis op de bank met hoofdpijn.. “Man met de hamer is langsgeweest”
Nu 14e zwangerschaps week ingegaan.
Hier nog een echo van de tweeling 12 weekjes oud

IMG_1390.JPG

– 27 September –
Pole Fitness Mama’s!! We staan gewoon met z’n vijfjes op de foto. Echt een geweldige unieke foto! Danja is hier zwanger van mini Vermeulen en is hier 30 weekjes. En ikzelf zwanger van 2 mini Suanetjes en ben hier precies 15 weekjes en dus precies op de helft van Pole Fitness vriendin Danja. Echt mooi om te zien en een moment dat ons niet meer afgepakt kan worden.

IMG_1391.JPG

– 29 September –
Vandaag de 16 weken echo gehad van onze twins samen met Mark Suanet alles is goed hartjes kloppen goed, ze zijn lekker beweeglijk en zijn nu iets meer dan 10cm groot. En de aanstaande Opa’s en Oma’s waren gezellig mee om de kleine donderstenen te bewonderen en hun hartjes te horen kloppen. Mooi Moment! Blij dat we dit gedaan hebben.

IMG_1392.JPG

– 3 Oktober –
Superleuke thuiskomst zo voor het weekend!! Kijk wat ik op onze deurmat tegenkwam!!!! Echt Superlief!!!! Bedankt iedereen bij Avilas – Fit Sauna & Beauty Center (waar ik les geef in Pole Fitness) voor de superlieve en leuke berichtjes!!! Dit doet je altijd goed.

IMG_1393.JPG

– 12 Oktober –
Even een klein berichtje tussendoor. Wat gaat het hard zeg!! Morgen gaan we alweer de 18e zwangerschapsweek in! Kunnen niet wachten tot onze hummel en frummel er zijn! Hier een foto van de groei van m’n buik de afgelopen weken.

IMG_1394.JPG

– 22 Oktober –
Vandaag de 20 weken echo gehad samen met Mark Suanet Hummel en Frummel zijn gezond en ze groeien goed. We kregen zelfs te horen boven het gemiddelde van een eenling rond deze tijd, stonden wij daar weer met onze mond open haha. Hum en Frum zijn nu 25 cm en 300 gram en hun hartjes zijn zo groot als je pinknagel. Ook weten wij nu de geslachten, maarrrrr dit blijft ons geheimpje.
#20wkecho #totallyinlove #HummelenFrummel

IMG_1395.JPG

IMG_1396.JPG

IMG_1397.JPG

IMG_1398.JPG

– 27 Oktober –
Zo deze avond even m’n eigen hobby Fotografie op mezelf uitgeprobeerd haha. Wel lastig met avond licht en gebruik van zelfontspanner op de camera haha. Love onze twins Hummel en Frummel!! Maar toch heel wat leuke plaatjes kunnen schieten. Wat wordt mijn buik al dik zeg! Haha we staan er week na week van te kijken hoe hard het wel niet gaat.
#20wkzwanger #hobbyfotografie #avondfun #dikkebuikpret

IMG_1399.JPG

IMG_1400.JPG

– 1 November –
Dit was mijn laatste week dat ik nog een Pole Fitness les verzorgde in Den Haag. Graag wilde ik nog even alle sportievelingen van Polefitness Den Haag onwijs bedanken voor de bloemen, kaartjes en nog wat lieve frummels voor Hummel en Frummel! Vond de afgelopen maanden onwijs leuk om jullie les te mogen geven!! Nu eventjes een lange pauze voor onze twins op komst :-) een maandje eerder gestopt als verwacht, maar wel echt nodig! Ik kom nog wel een paar keer langs om te spieken hoe het gaat. En kom zoiezo langs met hummel en frummel als ze er zijn :-) :-) nogmaals super bedankt meiden!! En succes in de lessen van Kelly!!

IMG_1401.JPG

– 7 November –
Bij onze dubbele gezinsuitbreiding hoort ook een nieuwe grotere auto. De andere auto ” Kia Picanto” die we hadden aangeschaft was gewoonweg te klein. Deze hebben we nu dus ingeruild voor een Station wagen “Kia Cee’d” met wat luxe snufjes en voldoende kofferbak ruimte, erg handig voor een tweeling kinderwagen.

Dag Picanto Hallo Cee’d

IMG_1402.JPG

IMG_1403.JPG

– 7 November –
Weer een tussenstandje van Pole Fitness Mama’s Danja en Saskia.
Danja haar minivermeulen nu 36 weken oud vs Saskia haar miniSuanetjes nu 21 weken oud. Erg mooi om te zien.

IMG_1404.JPG

– 16 November –
22 weken zwanger nu en ben weer even aan het foto’s maken geslagen vind het zo leuk om te doen en te zien. Wij zijn zo blij met onze kinders op komst. We zijn erg nieuwschierig naar ze.

IMG_1405.JPG

– 23 November –
Dit is de dag dat ik op facebook een berichtje gemaakt had voor de Pole Fitness Meiden waar ik les aan geef. Hieronder het volledige bericht zoals ik deze op facebook geplaatst had.

” Nou daar is dan “het” bericht.. A.s. Woensdag 26 November geef ik (saskia 😉 )voorlopig m’n laatste pole fitness les. Zit dan inmiddels in de 24e week van m’n zwangerschap met nog 10-14 wk te gaan. Ik heb dan voor jullie nog een leuk presentje! Zoals de meeste van jullie al weten zal Jolanda van der Laan mijn lessen vanaf december gaan overnemen.
Zolang als het lukt ben ik vrijdagavond er nog wel bij met jullie nk trainingen, ook deze zal Jolanda in de loop van tijd gaan overnemen! Ik wens jullie vast een super feestmaand in december veel train plezier en verras me maar met alles wat jullie geleerd hebben als ik terug kom 😉 en wens Jolanda veel succes en plezier met het lesgeven!
Zorg dat je a.s. Woensdag erbij bent! Tot dan! Avilas – Fit Sauna & Beauty Center van 21.00-22.00 uur “

– 26 November –
Nu is het dan zover, vandaag mijn allerlaatste pole fitness les voor voorlopig.
Wel moeilijk hoor. Hierna kan zowel ik als Mark en de kleintjes meer rust voor onzelf krijgen en ons beter voorbereiden op wat komen gaat.
Dit onderstaande bericht had ik tevens nog weer op facebook gepost.

” Nou dat was dan voorlopig m’n laatste les gisteren. Raar gevoel hoor

– 2 December –
25 wk echo met Mark Suanet
Hummel en Frummel doen het erg goed, de groei zit er goed in. In de afgelopen 4 weken zijn ze in gewicht verdubbeld. Hummel is nu ong 830 gram en Frummel 750. We zijn reuze trots op ze.
(Helaas geen echo foto deze keer)
En mijn bijkomende klachten bekkenpijn en misselijkheid/maagzuur vooral in de nachten. Advies is minder werken meer rust en matras verhogen bij het hoofdeinde. Ach hoort er allemaal bij.
Nog 3 maandjes te gaan.

– 5 December –
Weer een stapje verder,
Vorige week de kinderwagen besteld, manlief Mark Suanet is begonnen met verven van de babykamer, morgen het oude laminaat eruit en misschien al het nieuwe laminaat erin.
19 december komen dan alle bestellingen binnen en kunnen we alles gaan inrichten. Hierna alleen nog een hoop kleine dingetjes aankopen :-)
Spannende tijd, veel zin in!

– 14 December –
Kijk wat mijn lieve mama Irene Schotel gemaakt heeft voor onze hummel en frummel!!
2 trappelzakken met hummel en frummel erop, twee paar slofjes met een letter H en F erop 2 paar slabbetjes en 2 paar badcapes :-) :-) echt tnxx Mam!! Echt zo leuk!!

IMG_1618.JPG

IMG_1619.JPG

– 24 December –
Laatste kerstdagen zonder onze kleintjes. Helaas was de batterij van mn camera bijna leeg, maar hier dan toch een paar fototjes van kerstavond in/bij huize Kelly Schotel en Berry Reule
Tnxxx was gezellig en lekker!!!
IMG_1621.JPG

IMG_1620.JPG

IMG_1623.JPG

– 31 December –
Een plezierige terugkijk op 2014 voor ons Mark Suanet Na een moeilijke periode en de gedachte dat het nooit meer zou kunnen gebeuren zijn we toch heel erg dankbaar en blij zwanger te mogen zijn van een Tweeling.
Nu inmiddels 29 weekjes ver en het wordt steeds krapper in mijn buik de nachten worden steeds iets moeilijker, maar dankbaar zijn wij zeker! :-) zo BLIJ!! Nu wordt het in 2015 voor ons aftellen naar het mooie moment dat we jullie mogen gaan ontmoeten, we kunnen niet wachten!
Iedereen een hele fijne Jaarwisseling toegewenst!!!
Op een mooi gezond, sportief en plezierig 2015!
wij sluiten het jaar thuis af met Jos Suanet Els Suanet van der Rijst Rob Suanet

IMG_1625.JPG

IMG_1626.JPG

IMG_1627.JPG

IMG_1624.JPG

– 1 Januari 2015 –
New Years Eve met Mark Suanet Els Suanet van der Rijst Jos Suanet en de buurtjes :-)
Was erg gezellig en erg druk in de straat. Vanaf nu is het aftellen voor ons haha. Zo nieuwschierig naar de kleintjes.

IMG_1635.JPG

– 10 Januari –
Shootje van ons 2 tjes plus 2 haha
30 weekjes
Nu gaan wij aftellen! #Hummel#Frummel

IMG_1636.JPG

– 11 Januari –
Een vraag die ik gesteld heb op facebook
Wat denk jij?
Onze vraag aan jullie is…
Laat ons weten wat jij denkt dat Hummel en Frummel zijn Leuke aanvulling voor ons 9 maanden boekje En leuk om terug te lezen als ze geboren zijn
Hieronder wat reacties die we gekregen hadden. Echt Superleuk!!

IMG_1646.PNG

IMG_1647.PNG

IMG_1648.PNG

– 11 januari –
Deze middag echt compleet verrast en overvallen door echt een supergave Babyshower!!! Daar kwamen die zwangerschapstranen weer hoor haha. Jeetje wat zat de woonkamer vol! Zo lief, zo Leuk, zo… Echt geen woorden voor! Wat een mooi en warm gevoel als er zoveel dames zijn die komen speciaal voor mij en de kleintjes.. Iedereen super bedankt voor al het leuks dat we gekregen hebben echt zoo leuk zoo mooi en zoo lief! Echt bedankt dat je erbij was!! Ook degene die niet konden, maar ook bijgedragen hebben. Superdikke knuff van mij Hum en Frum.
Hier een paar fototjes…

IMG_1659.JPG

IMG_1660.JPG

– 15 januari –
Nu 31,5 week zwanger. Aftellen naar m’n verlof … Nog een goede twee weekjes werken.. Nu wel weer nog een uurtje van de werkdagen afgesnoept.
Werkdagen duren nu van 10.00u – 15.00u wel nog 5 dagen in de week. De hormonen doen goed hun werk en vermoeidheid slaat toe ik kan denk wel hele dagen in bed blijven liggen

– 17 januari –
Schrik wat ben ik dik haha. Het gaat nu wel erg hard allemaal. Hier nog eventjes een paar fotootjes van ons saampjes plus 2. Mark lachte soms te laat voor de foto, ondanks dat zijn het toch leuke fotootjes geworden.

IMG_1661.JPG

– 20 januari –
Net de 32 weken zwanger echo gehad met Mark Suanet onze hummel en frummel groeien nog steeds erg goed nu 1850gram en 2030 gram (is altijd een volgens de computer berekend/ingeschat gewicht)
Beiden liggen nu voor het eerst met de hoofdjes naar beneden. Frummel zoiezo voor het eerst die heeft nooit goed gelegen haha. Zoals het er nu nog steeds naar uitziet kunnen ze nog steeds geboren worden via een natuurlijke bevalling wat wel fijn is. Volgens de echo hebben ze door het vruchtwater nog steeds wel wat bewegingsruimte wat goed is, maar zo voelen m’n ribben niet haha. Nog 1,5 week tot m’n zwangerschaps verlof welke ingaat op 2 februari.

– 30 januari –
Laatste werkdag zit erop. Nu heerlijk genieten van m’n zwangerschapsverlof en naar het moment toe leven dat de kleintjes besluiten zich te laten zien aan de wereld *spannend*
En aanstaande papa Mark Suanet nog hard aan het werk
Dinsdag 3 februari de 34 wk echo altijd weer spannend momentje.

-31 januari/ 1 Februari –
Wat ben ik heerlijk verwend zeg dit weekend. Van m’n ouders een vervroegd verjaardagskadootje gehad een heerlijk huispak en gebaks bordjes tnxx mams en paps!! En van m’n schoonouders een verlof verwen tas gehad met allerlei lekkers en zwanger leesboekjes tnxx Jos Suanet en Els Suanet van der Rijst
En zometeen eten we nog heerlijk Pannenkoeken die Mark gaat bakken.
Ik zeg top weekend

– 3 februari –
Vandaag de 34 wk echo gehad, zag er allemaal weer heel goed uit. Ze worden te groot voor nog een betrouwbare meting en niet alles was meer meetbaar doordat armpjes beentjes voetjes in de weg liggen, maar beide wegen nu ongeveer 2100 gram wordt geschat. Ze bewegen goed en hebben nog voldoende vruchtwater. Hartjes kloppen heel goed. Wij zijn alleen maar trots! Kindje 1 -> Hummel is al best ver ingedaald waardoor er veel druk op m’n onderbuik is en kindje 2 -> Frummel ligt ietsjes hoger en niet netjes ernaast maar half bovenop hummel wel ook met hoofdje naar beneden.
Begin zelf steeds meer klachtjes te krijgen maar daar hebben de kleintjes geen last van. Je weet het natuurlijk nooit, maar de gynaecoloog denkt dat ik m’n zwangerschap nog wel eens tot en met de 38 weken zou kunnen gaan uitlopen.
En zoals alles er nu nog steeds naar uitziet wordt het gewoon een natuurlijke bevalling waar ik / wij erg blij mee zijn.
Met 36 wk de volgende echo..
Al met al hier 2 trotse aanstaande ouders.

– Berichtje tussendoor –
Mijn zwangerschaps klachtjes tot nu toe
– heeeeeeel veel drinken meer als normaal
– vocht vasthouden in benen en voeten rechts meer als links is ook wel iets pijnlijk soms
– veel druk op de onderbuik
– maagzuur (gelukkig medicijnen voor)
– jeuk midden op de buik waar de huid steeds lichtjes scheurd en opgerekt wordt.
– heel vaak naar de wc moeten gaan ook midden in de nacht aantal keer
– behoefte aan eten en drinken van meer melkproducten vergeleken met normaal
– snel moe en niet lang meer kunnen staan (ook pijnlijk voor de onderrug)
– zere ribben en buikspieren hier wordt flink tegen geschopt van tijd tot tijd door de twee kleintjes.
– en zware pijnlijke buik bij omdraaien in bed ‘ snachts.

Jaja het hoort er allemaal bij gelukkig tellen we al af en is het niet lang meer en is alles absoluut de moeite waard geweest.